Velkommen til Bibelnyt

Velkommen til Bibelnyt

Uppsalas Domkirke er et betagende syn – både udefra og indefra. Den blev bygget i løbet af ca. 200 år, er lige så lang, som dens to tårne er høje, og er Nordens største kirke. Da jeg for nogle år siden trådte ind i den, var det hverken de middelalderlige skulpturer, det pragtfulde vægtæppe, gravminderne eller relikvierne, der fascinerede mig. Mest betaget blev jeg af det smukke rosevindue over porten til indgangen.

Set udefra er rosevinduets farver usynlige. Men løfter man blikket i kirkerummet, bliver man suget ind i et væld af farver. Lyset, som strømmer gennem glasmosaikkerne, tryller en kaskade af varme nuancer frem.  Jeg følte mig sat tilbage til barndommens vidunderverden.

Skønheden ved en kirke oplever vi, når vi begiver os ind i kirkerummet. Det samme gælder vor bibellæsning. Udefra ser Bibelen ikke særlig spændende ud. Ofte ligger den tyk og sort på bordet. Bogen er hverken læsevenlig eller indbydende. Teksten, som er blevet til over flere hundrede år, er fremmed og kan virke afskrækkende.

Vi må i stedet forsøge at træde ind i Bibelens ”rum”. Gør vi det, sker der det samme som ved vor indtræden i Uppsala Domkirke. Jo længere vi forbliver i ”rummet” eller ”indenfor”, desto mere bliver vi fortrolige, og desto klarere kan vi se. Bibelens tekster er blevet skrevet – ligesom kirken er blevet bygget – igennem flere århundreder.  Og tilsammen danner disse tekster en harmoni ligesom et sammenhængende patchworktæppe.

Bibelnyt vil give jer smag for Bibelen og drage jer ind i Bibelens verden.

 

Jeg ønsker jer gode oplevelser.

Eva Maria Nielsen

Advertisement

4 responses to “Velkommen til Bibelnyt

 1. Hej Eva Marie,
  Se lige at http://www.bibelnyt.dk domænet er ledigt. I henviser hertil, men når man søger derpå popper de op og siger så.

  KH
  Anne Storm

 2. Jens Volbro Thomsen

  Hello
  Venligst put me on your malinglist
  Jens

  • Hej Jens,
   jeg har desværre ikke en mailingsliste, men hvis du er på facebook kan du finde mig under Eva Maria Nielsen. Der poster jeg altid, når der er nyt på bibelbloggen. De sidste uger har det været stille på grund af ferien, men snart kører den igen mere pålidelig.

   Bedste hilsener,

   Eva Maria

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s