Hvor er du henne?

De, der havde pågrebet Jesus, førte ham til ypperstepræsten Kajfas’ hus, hvor de skriftlærde og de øvrige jødiske ledere var forsamlede.

 Peter fulgte efter på afstand og vovede sig helt ind i gården til ypperstepræstens hus. Her satte han sig blandt vagterne for at se, hvad det ville ende med.

(Matt 26,57-58)

 Ypperstepræstens gård lå ca. 800 meter fra Getsemane. Jesus er omringet af folk, der er kommet for at arrestere ham, og disciplene er stukket af – vi ved ikke hvortil. Selv om Peter stak af sammen med de andre disciple, kom han tilbage og fulgte efter Jesus, hvilket er dét, en discipel gør. Tilføjelsen ”på afstand” er derimod ikke dét, en discipel gør.

På vej til Getsemane sagde Jesus til disciplene, at de alle vil svigte ham i denne nat. Men Peter, selvsikker, svarede fuld af fortrøstning. ”Om jeg så skal dø sammen med dig, vil jeg aldrig fornægte dig.” Men han tog fejl. Han fornægtede Jesus og fjernede sig nogle hundrede meter fra ham.

Hvor mange meter er jeg selv fra Jesus? Er jeg tæt på Jesus dagen igennem? Eller placerer jeg ham i baggrunden , nogle hundrede meter væk? Eller er han helt ude af billedet?

Hvor langt er jeg fra Jesus?

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s